Αικατερίνη Μαυροειδή

Μαθήματα βιολιού

Η Αικατερίνη Μαυροειδή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1995. Είναι κόρη του κιθαρίστα, ερμηνευτή και μουσικοσυνθέτη Γεωργίου Μαυροειδή. Το 2001 ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Θοδωρή Λυκουρόπουλο. Από το 2004 ως το 2007 συμμετείχε στη Μικτή χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα και έλαβε μέρος σε πληθώρα εκδηλώσεων (Μέγαρο μουσικής Αθηνών κ.α.).

Το 2005 συνέχισε τα μαθήματα βιολιού στο Εθνικό Ωδείο με τη Μαρία Ρεμπούτσικα και έκανε θεωρία & σολφέζ με τη Φωτεινή Καρακυριάκου. Από το 2007 ως το 2012 συμμετείχε ενεργά στη Νεανική θεατρική σκηνή Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας υπό τη σκηνοθεσία της Πελαγίας Βουτζουλίδου – Κούλη, όπου συνεργάστηκε με τον ερμηνευτή Λάκη Παππά. Το 2011 συνέχισε τις σπουδές της στο βιολί με τον Βαγγέλη Λούτα. Το 2012 ξεκίνησε μαθήματα αρμονίας με τη Βασιλική Ζύλη. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους έλαβε μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή 9+1 μούσες της ΝΕΤ αφιερωμένη στον Γεώργιο Μαυροειδή. Το 2013 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα συμμετείχε στην ορχήστρα Ρωμάνα υπό τη διεύθυνση του Μανώλη Καρπάθιου. Από το 2015 συμμετέχει στην ορχήστρα ΦΙΛ.Ο.Ν. υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου και του Γιώργου Τσιλίδη. Το 2013 ανέλαβε την ηλεκτρονική μεταγραφή παραδοσιακών χορών και τραγουδιών σε ευρωπαϊκή σημειογραφία σε συνεργασία με τον μουσικό – καθηγητή ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης, Γεώργιο Χατζηπέτρο και το όμιλο ελληνικών τεχνών. Το 2014 πήρε το πτυχίο ειδικού αρμονίας από το Χαλκηδόνιο Ωδείο. Το 2016 έπαιξε βιολί στην όπερα “Οι δραπέτες της σκακιέρας” σε μουσική του Γιώργου Κουρουπού και λιμπρέτο του Ευγένιου Τριβιζά, υπό την σκηνοθεσία της Σοφίας Κάρκα – Πολυχρονάκη. Τα έτη 2016 – 2018 παρακολούθησε τα 4ο, 5ο και 6ο διεθνή σεμινάρια βιολιού & μουσικής δωματίου του Λεωνίδα Καβάκου. Το 2017 πήρε το πτυχίο βιολιού με Άριστα από το Αττικό Ωδείο. Παράλληλα, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής με τη Σόνια Θεοδοσίου – Μιλένκοβιτς. Το 2018 συμμετείχε στην Fantasy Symphony Orchestra υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Τσιλίδη, και έγινε μέλος της ορχήστρας Ensemble Generabilis υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Γαλάνη. Πήρε το δίπλωμα κλασικού βιολιού με βαθμό «Άριστα» με τον καθηγητή Ευάγγελο Λούτα. Είναι τελειόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ.