Δημήτρης Κοτταρίδης

Βιολοντσέλο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε βιολοντσέλο στο Ελληνικό Ωδείο όπου και πήρε το δίπλωμά του το 1999 με βαθμό «Άριστα παμψηφεί».

Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και πήρε δίπλωμα με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» καθώς και πτυχίο Αρμονίας («Άριστα»). Είναι πτυχιούχος το Παντείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας). Συνεργάστηκε με την ΕΛΣ στην Παιδική Όπερα κατά τα έτη 1999-2010 και 2012-2013 καθώς και στην Κεντρική Σκηνή ως έκτακτο μέλος σε παραγωγές στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα της ΕΡΤ ως έκτακτο μέλος σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και σε παραγωγές στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες, φεστιβάλ και ηχογραφήσεις με τους καλλιτέχνες Μ. Θεοδωράκη, S. Umebayashi, Δ. Παπαδημητρίου, Μ. Μητσιά, Σ. Κορκολή, Ζ. Preisner, Γ. Βαρσαμάκη.

Συμπράτει μόνιμα ως σολίστ στις ηχογραφήσεις και συναυλίες του συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη. Συμμετέχει με το τρίο «Διαπασών» σε εκπαιδευτικά προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.