Γιάννης Καραχάλιος

Παραδοσιακό Κλαρίνο - Βυζαντινή Μουσική

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Καραχάλιος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γαστούνη.

Η μητέρα του κατάγεται από μια από τις παλαιές Ρωμέϊκες οικογένειες των Μυλάσσων της Καρίας (σημερινό Milas, επαρχίας Muğla), που είχε ιδιαίτερη αγάπη στην μουσική. Ξεκίνησε τα μαθήματα μουσικής από την παιδική του ηλικία. Τελείωσε το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, με όργανο ειδικότητας το παραδοσιακό κλαρίνο, έχοντας κερδίσει και Ά βραβείο σε Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες. Συνέχισε τις σπουδές του σε εντατικό επίπεδο στην Αθήνα, πρώτα στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες και κατόπιν στο ATHENAEUM. Πήρε πτυχίο Αρμονίας με άριστα, στην τάξη του Μάρκου Μωυσίδη και Δίπλωμα Κλαρινέτου με άριστα και α΄ βραβείο, στην τάξη του Σταμάτη Δελαπόρτα.

Παράλληλα ξεκίνησε τις σπουδές του στην Βυζαντινή Μουσική με τον αείμνηστο Λυκούργο Αγγελόπουλο. Μέχρι σήμερα παραμένει μέλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας.

Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραδοσιακού κλαρίνου από τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο. Συνεχίζει να εργάζεται και να υπηρετεί με πάθος και συνέπεια τόσο τον χώρο της παραδοσιακής όσο και της λόγιας μουσικής.