Κώστας Πλατανιάς

Ακουστική & Ηλεκτρική Κιθάρα - Γιουκαλίλι

Κατάγεται από τα Καμένα Βούρλα και γεννήθηκε στη Λαμία το 1984. Ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας σε ηλικία 15 ετών στο Φθιωτικό Ωδείο Καραμπογιά με τον καθηγητή Γιώργο Γκλάβα. Εκεί παρακολούθησε και μαθήματα Θεωρίας – Σολφέζ.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στο μοντέρνο τμήμα όπου διδάχθηκε από τους Νίκο Δελλαπόρτα και Τάκη Μπαρμπέρη ηλ. κιθάρα, Jazz αρμονία με τον Γρηγόρη Μπάτση και Jazz ενορχήστρωση με τον Τάκη Πατερέλη. Επίσης έκανε μαθήματα Dictee, Congas και συμμετείχε στα Rock σύνολα του ωδείου. Από το 2010 και μετά έκανε μαθήματα Φωνητικής και παρακολούθησε μαθήματα Drums για ένα χρόνο. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στο κλασικό πιάνο με την Νατάσσα Παύλου και το ειδικό Αρμονίας με τον Γιάννη Αυγερινό.

Στη δισκογραφία μπήκε το 2008 με το ντεμπούτο ομώνυμο άλμπουμ του συγκροτήματος ‘Αντίπερα όχθη’ που κυκλοφόρησε από την δισκογραφική ‘Pazl’ και συμμετέχει ως τραγουδιστής και κιθαρίστας μέχρι σήμερα. Από τότε ακολούθησαν ηχογραφήσεις δίσκων και singles άλλων καλλιτεχνών κυρίως της ελληνόφωνης rock, έντεχνης και metal σκηνής. Σήμερα ετοιμάζει τον πρώτο του κιθαριστικό δίσκο.

Οι live εμφανίσεις ξεκινούν στη Λαμία κοντά στο 2001 με το συγκρότημα Αντίπερα όχθη και στη συνέχεια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις συμμετέχοντας σε διάφορα φεστιβάλ και τηλεοπτικά προγράμματα. Από τότε έχει συνεργαστεί σε διάφορα σχήματα με ποιo πρόσφατο αυτό των ‘Πάνος Κατσιμίχας – Βασίλης Καζούλης – Δημήτρης Καρράς (2019) και με πολλούς καλλιτέχνες του χώρου ως κιθαρίστας και τραγουδιστής σε συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο.