Τάσος Γουσέτης

Κλασικό & Παραδοσιακό Βιολί

Ο Τάσος Γουσέτης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Ξεκίνησε από μικρή ηλικία την ενασχόλησή του με τη μουσική παίρνοντας μαθήματα μαντολίνου και αργότερα βιολιού. Σπούδασε βιολί στην τάξη του Βασίλη Παπά στο Ωδείο Αθηνών και στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε Δίπλωμα. Είναι κάτοχος πτυχίου «Ειδικού Αρμονίας» με καθηγητή τον Δημήτρη Γρηγορόπουλο στη Μουσική Σχολή «Ορφέας». Επίσης, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στις Μουσικές Επιστήμες και ειδικότερα στην Εθνομουσικολογία αλλά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του ομώνυμου προγράμματος, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στην κατεύθυνση «Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία». Επιπροσθέτως έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Μουσικής Δωματίου με τον Χάρη Δημαρά στο Art Campus των Δελφών.

Σαν μουσικός εκτελεστής είναι μέλος συμφωνικών συνόλων, με τα οποία έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλους χώρους και σημαντικά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό κάτω από την μπαγκέτα των Λουκά Καρυτινού, Αναστάσιου Συμεωνίδη, Μίλτου Λογιάδη, Θεόδωρου Ορφανίδη σε συνεργασίες με σολίστ όπως οι Σόνια Θεοδωρίδου, Άρης Γαρουφαλής, Ilya Gringolts, Βασίλης Τσαμπρόπουλος κ.ά. Στο χώρο της ελληνικής λαϊκής, παραδοσιακής και «έντεχνης» μουσικής έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, τραγουδιστές και μουσικούς όπως τους Δημήτρη Τσαουσάκη, Χαρούλα Λαμπράκη, Καίτη Κουλλιά, Παναγιώτη Λάλεζα, Διονύση Σαββόπουλο, Λιζέτα Καλημέρη, Κωστή Μαραβέγια κ.ά. ενώ παράλληλα ασχολείται με ποικίλα είδη ξένης παραδοσιακής και δημοφιλούς μουσικής. Επιπροσθέτως, έχει συμμετάσχει ενεργά σε δισκογραφικές παραγωγές καλλιτεχνών και μουσικών συνόλων.

Οι συνεργασίες μου, με πολλά και διαφορετικά μουσικά σχήματα, μου δίνουν το βήμα για να μεταφέρω στους μαθητές ό,τι έχω μάθει και βιώσει, στον πανέμορφο κόσμο της μουσικής!