Αγγλικά Πτυχία

Αναγνωρισμένοι τίτλοι σπουδών

Το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ σε συνεργασία με τα διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα της Αγγλίας Trinity College of London, RSL Awards (Rockschool) και τοABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music) δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του να αποκτήσουν Αγγλικούς τίτλους σπουδών στα κλασικά ή τα μοντέρνα όργανα και στη φωνητική μέσα από εξετάσεις οι οποίες διεξάγονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο από Άγγλους εξεταστές.

Trinity College of London

i9KuXRI__400x400

Το  Trinity είναι ένα διεθνές εξεταστικό κέντρο που παρέχει εξετάσεις αναγνωρισμένες από το 1877. Έχει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων στη μουσική, στο θέατρο, στο χορό, στην αγγλική γλώσσα, σε όλα τα επίπεδα.

Κάθε χρόνο πάνω από 600.000 υποψήφιοι παίρνουν μέρος στις εξετάσεις σε ένα διεθνές δίκτυο 60 χωρών. Οι εξετάσεις επικεντρώνονται στις δεξιότητες των υποψηφίων πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

  • Ο οργανισμός είναι αναγνωρισμένος από το Qualifications and Credit Framework.
  • Το σύστημα περιέχει εισαγωγική βαθμίδα (initial) και 8 επίπεδα (Grades 1-8) εκπαίδευσης (Level 1-3).
  • Diplomas: Οι μαθητές που συμμετέχουν στο σύστημα διδασκαλίας Trinity έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις και για διπλώματα Level 4 και Level 6 τόσο στην εκτέλεση όσο και στη διδασκαλία.
  • Οι σπουδαστές στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν έως και το 7ο επίπεδο (level) που είναι το Master (FTCL) σε όλα τα όργανα και στη σύνθεση.
  • Με την ολοκλήρωση του level 3, που περιλαμβάνει τα grades 6-8, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας.
  • Τα Grades 6-8 δίνουν UCAS Points που είναι μόρια εισαγωγής σε πανεπιστήμια και κολλέγια της Αγγλίας. Όσα περισσότερα UCAS points συγκεντρώσει ο υποψήφιος, τόσο πιο εύκολα μπορεί να διεκδικήσει θέση σε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Τα UCAS Points μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εισαγωγή σε οποιαδήποτε ειδικότητα πέραν της μουσικής.

RSL Awards Rockschool

rsl-logo

Το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ είναι εξεταστικό κέντρο του RSL Awards (Rockschool).

Η RSL Awards είναι η Νο1 Εξεταστική Επιτροπή της Ευρώπης. Οι πιστοποιήσεις μας καλύπτουν μοντέρνα όργανα (ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, γιουκαλίλι, μπάσο, πιάνο, ντραμς), τραγούδι, κλασικό πιάνο, βιολί και κιθάρα.

Η RSL Awards έλαβε έγκριση από το Ηνωμένο Βασίλειο, Ουαλία και Νότια Ιρλανδία από το QCA το 2002. Όλα τα πιστοποιητικά της αναγνωρίζονται από το ACF από τα μέσα του 2010, το οποίο σημαίνει ότι οι υποψήφιοι μπορούν να εξασφαλίσουν τις σπουδές τους με ένα αναγνωρισμένο πτυχίο από την RSL Awards.

Τα Grades 6-8 δίνουν UCAS Points που είναι μόρια εισαγωγής σε πανεπιστήμια και κολλέγια της Αγγλίας. Όσα περισσότερα UCAS points συγκεντρώσει ο υποψήφιος, τόσο πιο εύκολα μπορεί να διεκδικήσει θέση σε ένα καλύτερο πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Τα UCAS Points μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εισαγωγή σε οποιαδήποτε ειδικότητα πέραν της μουσικής.

Diplomas: Οι μαθητές που συμμετέχουν στο σύστημα διδασκαλίας RSL Awards έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις και για διπλώματα Level 4 και Level 6 τόσο στην εκτέλεση όσο και στη διδασκαλία.

ABRSM

abrsm

Το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ  σε συνεργασία με το βρετανικό ABRSM – Associated Board of the Royal Schools of Music έχει τη δυνατότητα να προετοιμάζει μαθητές για όλα τα επίπεδα εξετάσεων μουσικών σπουδών (Grades) στη Θεωρία και σε όλα τα όργανα καθώς επίσης και στα 4 Διπλώματα: ARSM, Dip ABRSM, LRSM (Bachelor), FRSM (Master).

Πρόκειται για έναν από τους μεγάλους, έγκυρους, και πλέον αναγνωρισμένους διεθνώς φορείς πιστοποίησης μουσικών σπουδών όλων των επιπέδων.

Τα ιδρύματα που εκπροσωπούνται από το ABRSM είναι τα εξής:

  • Η Βασιλική Ακαδημία Μουσικής (Royal Academy of Music) – Λονδίνο
  • Το Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής (Royal College of Music) – Λονδίνο
  • Το Βασιλικό Βόρειο Κολλέγιο Μουσικής (Royal Northern College of Music) – Μάντσεστερ
  • Το Βασιλικό Ωδείο τής Σκωτίας (Royal Conservatoire of Scotland) – Γλασκώβη

To πρόγραμμα του ABRSM (Associated Board of the Royal Schools of Music, δηλ. της Ένωσης Βασιλικών Μουσικών Ακαδημιών του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι σχεδιασμένο σε 8 Grades (επίπεδα – τάξεις), για τα οποία δεν υπάρχει προκαθορισμένη διάρκεια σπουδών, αλλά μόνο προκαθορισμένη εξεταστέα ύλη από το διεθνές ρεπερτόριο.

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι τα παιδιά λαμβάνοντας μέρος στις εξετάσεις είτε στη θεωρία, είτε σε όργανο από το Grade 6 και πάνω αναλόγως με την βαθμολογία τους αποκτούν ucas points και A-levels τα οποία είναι τα προαπαιτούμενα για την εισαγωγή τους σε οποιοδήποτε ξένο πανεπιστήμιο & για όλες τις Σπουδές τους, ΑΚΟΜΗ και εκτός μουσικής.