ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ

Ωδείο τέχνης & πολιτισμού

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΦΕΚ 4092/Β/07.09.2021

Αναγνωρισμένοι τίτλοι σπουδών από την Ελλάδα & το εξωτερικό

To ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ είναι ένα νεοσύστατο ωδείο στα Μέγαρα Αττικής αναγνωρισμένο από το κράτος. Αποτελεί ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που ενισχύει την καλλιτεχνική, πνευματική και προσωπική ανάπτυξη των μαθητών του. Προσφέρει άριστης ποιότητας μουσική εκπαίδευση θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία επιτυχημένων επαγγελματιών μουσικών ή και άριστα καταρτισμένων μουσικόφιλων – ερασιτεχνών.

Μια εκλεκτή ομάδα καθηγητών με επικεφαλής την πιανίστα Μαρία-Ιωάννα Αναστασίου διδάσκουν με πάθος και αφοσίωση στη γνώση, ακολουθώντας υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα εφάμιλλα με αυτών του εξωτερικού.

Φιλοδοξία μας είναι το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ να γίνει μια ζωντανή καλλιτεχνική κοινότητα όπου οι μαθητές μέσα από πλήθος εκδηλώσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων να έρθουν σε επαφή με την υψηλή τέχνη της μουσικής και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα, την φαντασία, την ελευθερία έκφρασης αναπτύσσοντας την συναισθηματική τους νοημοσύνη αποκομίζοντας ψυχικά και πνευματικά εφόδια.

Το όνομα «ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ»

Το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ονομάστηκε ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ γιατί ο Ευπαλίνος υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς Μεγαρείς στην αρχαιότητα, αρχιτέκτονας και μηχανικός, γιός του Ναυστρόφου (κατά τον Ηρόδοτο) του οποίου τα σημαντικότερα έργα ήταν η κατασκευή σηράγγων για την υδροδότηση πόλεων με το Ευπαλίνειο όρυγμα να είναι το πιο γνωστό του επίτευγμα.

Όπως το νερό είναι το σημαντικότερο αγαθό για το «ζην» έτσι και η μουσική είναι το σημαντικότερο αγαθό για το «ευ ζην».

Το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ εύχεται να γίνει ο αγωγός που θα μεταφέρει την πραγματική ουσία της μουσικής στους νέους ανθρώπους η οποία είναι η έκφραση των πάντων με μια πανανθρώπινη γλώσσα.