Μαθήματα Κιθάρας

Αναγνωρισμένοι τίτλοι σπουδών από την Ελλάδα & το εξωτερικό

Η κιθάρα είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή μουσικού οργάνου, για νέους αλλά και μεγαλύτερους. Ένα όργανο συνοδευτικό για τραγούδι, αλλά παράλληλα είναι ένα όργανο πολύ ξεχωριστό για σόλο, για συγκροτήματα, για καταπληκτικές μελωδίες και ακούσματα.

Η κλασική κιθάρα χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κλασική μουσική αλλά παράλληλα είναι το κυρίαρχο όργανο στην μουσική flamenco και γενικότερα στην ισπανική σχολή.

Η βασική της διαφορά από τις άλλες κιθάρες είναι ότι δεν χρησιμοποιείται πένα για το παίξιμό της αλλά μόνο δακτυλισμοί.  Τα μαθήματα κλασικής κιθάρας εστιάζουν στην σωστή στάση του σώματος (ώστε να διασφαλίσουμε το φυσικό και αβίαστο παίξιμο και να αποφύγουμε κακές συνήθειες, που θα είναι δύσκολο να τις διορθώσουμε αργότερα) καθώς φυσικά και στην εξέλιξη της μουσικότητας και της ταχύτητας του παιξίματος του σπουδαστή.  Η εκμάθηση της σωστής τεχνικής βοηθάει στην εκτενέστερη και σε βάθος σπουδής του οργάνου πάντα με την καθοδήγηση των άρτιων καθηγητών μας.

Διδάσκεται επίσης θεωρία της μουσικής, που βοηθάει το μαθητή σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και κατανόηση όσων παίζει ή ακούει και τον προετοιμάζει παράλληλα για μια εκτενέστερη και σε βάθος σπουδή της κιθάρας αν το θελήσει.

Τα μαθήματα είναι ατομικά και γίνονται σε καλαίσθητες αίθουσες διδασκαλίας, άριστα εξοπλισμένες. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αίθουσες και τα όργανα του Ωδείου μέχρι να αποκτήσουν δικό τους όργανο μελέτης.

Όταν οι μαθητές ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών του οργάνου (όργανο και θεωρητικά) μπορούν να αποκτήσουν τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο από το κράτος ΠΤΥΧΙΟ-ΔΙΠΛΩΜΑ. Το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΦΕΚ: 4092/Β/07.09.2021)

Οι μαθητές μας μπορούν παράλληλα να αποκτήσουν πτυχία από την Αγγλία δίνοντας εξετάσεις σε Άγγλους εξεταστές από το Trinity College of London.

Η χρήση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας αποτελεί προτεραιότητα μας και ο κάθε μαθητής αντιμετωπίζεται με σεβασμό με σκοπό να σας προσφέρουμε υψηλού επιπέδου σπουδές δίνοντας σας τα εφόδια για μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ διαθέτει μια ομάδα επίλεκτων καθηγητών η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς με σκοπό να προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές και παρέχοντας τα εφόδια για μια λαμπρή σταδιοδρομία.