Μαθήματα Βιολιού

Αναγνωρισμένοι τίτλοι σπουδών από την Ελλάδα & το εξωτερικό

Το Βιολί είναι ο «Βασιλιάς των εγχόρδων» με τεράστιες ηχητικές δυνατότητες. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τα ακούσματά σας, μπορείτε να επιλέξετε το είδος μουσικής το οποίο θέλετε να διδαχθείτε και να το ακολουθήσετε.

Οι σπουδαστές καλό είναι να αρχίζουν, συστηματικά μαθήματα, μετά την ένταξή τους στο Δημοτικό σχολείο και μικρότεροι μόνον όταν το ζητούν πιεστικά και σταθερά ή αν κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας καταγίνεται με το όργανο αυτό.

Ο μαθητής μαθαίνει από την αρχή να τοποθετεί σωστά τα χέρια του στο όργανο και θα αποκτήσει τη σωστή αντίληψη της κινησιολογίας του παιξίματος. Έτσι  θα χτιστούν ισχυρά θεμέλια στο διάβασμα και στο παίξιμό του τα οποία θα του επιτρέψουν να έχει ταχύτατη εξέλιξη ως βιολιστής και ως μουσικός γενικότερα.

Με την πρόοδο τους οι μαθητές εξελίσσουν τις δεξιότητές τους, χτίζουν την εκφραστικότητα και την πλαστικότητα στο παίξιμο και την ανάπτυξη του προσωπικού ύφους, το οποίο είναι ιδίωμα του επαγγελματία μουσικού.

Τα μαθήματα είναι ατομικά και γίνονται σε καλαίσθητες αίθουσες διδασκαλίας, άριστα εξοπλισμένες. Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αίθουσες και τα όργανα του Ωδείου μέχρι να αποκτήσουν δικό τους όργανο μελέτης.

Όταν οι μαθητές ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών του οργάνου (όργανο και θεωρητικά) μπορούν να αποκτήσουν τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο από το κράτος ΠΤΥΧΙΟ-ΔΙΠΛΩΜΑ. Το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΦΕΚ 4092/Β/07.09.2021)

Οι μαθητές μας μπορούν παράλληλα να αποκτήσουν πτυχία από την Αγγλία δίνοντας εξετάσεις σε Άγγλους εξεταστές από το Trinity College of London.

Η χρήση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας αποτελεί προτεραιότητα μας και ο κάθε μαθητής αντιμετωπίζεται με σεβασμό με σκοπό να σας προσφέρουμε υψηλού επιπέδου σπουδές δίνοντας σας τα εφόδια για μια λαμπρή σταδιοδρομία.

Το ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ διαθέτει μια ομάδα επίλεκτων καθηγητών η οποία θα εμπλουτίζεται διαρκώς με σκοπό να προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές και παρέχοντας τα εφόδια για μια λαμπρή σταδιοδρομία.