Ιωάννης Μπρίτσας

Μονωδός - Τενόρος

Ο Ιωάννης Μπρίτσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι κάτοχος διπλώματος μονωδίας με άριστα παμψηφεί, έχοντας ολοκληρώσει τον σπουδαστικό του κύκλο στο ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος, υπό την καθοδήγηση της γνωστής μέντζο σοπράνο Μαρίας Μαρκέτου.

Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή στα πλαίσια του Στούντιο Όπερας, με την Φιλαρμονική της Κορίνθου στο «Phantom of the Opera», με την Φιλαρμονική του Δήμου Καλλιθέας, με το Φεστιβάλ της Σύρου στο «Coronation» (Mozart), καθώς και με άλλους φορείς σε ποικίλες παραγωγές όπως «Τα παραμύθια του Χόφμαν», «Όνειρο Καλοκαιρινής Νυκτός», «Βαστιανός και Βαστιανή», «Έτσι κάνουν όλες», «Ο μικρός κύκλος με την κιμωλία», «Μωσαϊκή Όπερα», «Ο Ιμπρεσσάριος» κ.ο.κ.

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συναυλιακών εκδηλώσεων σε Έλλάδα, Κύπρο και λοιπές χώρες του εξωτερικού, αναφορικά με ένα εύρος μουσικών ειδών που περιλαμβάνει κλασσικό και σύγχρονο τραγούδι, musical, pop, rock, disco κ.ά., όπου και μοιράστηκε την σκηνή με σημαντικά ονόματα του χώρου. Το σύνολο της εμπειρίας αυτής τον καθιστά ικανό και ευέλικτο στον τομέα της φωνητικής διδασκαλίας.

Έπαινοι και Διακρίσεις
Βράβευση με τιμητικό δίπλωμα από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για προσφορά στον πολιτισμό για τη συμμετοχή του στην ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση της σχολής χορού Bolero Dance School Academy Ζωγράφου στο θέατρο Ελυζέ. Απονομή τιμητικής πλακέτας από το Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά για τη μουσική προσφορά του σε εκδηλώσεις του συλλόγου.