Μαρία – Ιωάννα Αναστασίου

Πιάνο - Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Σολίστ και καθηγήτρια πιάνου με λαμπρές σπουδές στην Ελλάδα και το Παρίσι, διδάσκει κλασικό πιάνο και είναι η ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ.

Η Μαρία-Ιωάννα Αναστασίου με καταγωγή από τα Μέγαρα, έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στην Αθήνα και στο Παρίσι και έχοντας εγκατασταθεί μόνιμα στα Μέγαρα θέλησε να ιδρύσει ένα Ωδείο στο πρότυπο των καλύτερων ωδείων της Ελλάδας και του Εξωτερικού στα οποία σπούδασε και εργάστηκε.

Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία έχοντας διδάξει μεγάλο αριθμό μαθητών ως καθηγήτρια A’ πιάνου στα μεγαλύτερα ωδεία της Αθήνας όπως το Πρότυπο – Πειραματικό Ωδείο, το Ελληνικό Ωδείο, το Ωδείο Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής και διατέλεσε Διευθύντια της Σχολής πιάνου στη Μουσική Σχολή Ν. Παγκανίνι. Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Παρίσι. Είναι εξετάστρια Πτυχιακών και Διπλωματικών εξετάσεων πιάνου και εξετάστρια στην Schola Cantorum de Paris.

Oλοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της στο πιάνο (ΠΤΥΧΙΟ και ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΟΛΙΣΤ) και στα Ανώτερα Θεωρητικά (ΠΤΥΧΙΟ ΩΔΙΚΗΣ, ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΡΜΟΝΙΑΣ, ΠΤΥΧΙΟ ΑΝΤΙΣΤΙΞΗΣ, ΠΤΥΧΙΟ ΦΟΥΓΚΑΣ). Έκανε μεταπτυχιακά στο Παρίσι, στην Ecole Normale de Musique de Paris / Alfred Cortot και το Conservatoire Europeen de Musique de Paris με καθηγητές τους R. Yassa και N. Wright λαμβάνοντας το δίπλωμα Brevet Superieur. Μελέτησε επίσης τεχνική και ερμηνεία του πιάνου με την διεθνούς φήμης πιανίστα L. Boyadjieva από την τάξη της οποίας έλαβε το Diplome de Premier Prix de Superieur από το Conservatoire Municipal de Villipinte στο Παρίσι. Ασχολήθηκε επίσης με τον αυτοσχεδιασμό στην Jazz με τον S. Abenaim ιδρυτή της Ακαδημίας Bill Evans. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια με διάσημους πιανίστες (N. Petrof, Ox. Yablonskaya, P. Volpe, L. Fleisher, M. Crudeli, K. Kάτσαρη, Γ. Χαατζηνίκο, J. Cl. Pennetier, J. Ph. Collard κ.ά.).

Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Trio Incanto (πιάνο – φλάουτο – φαγκότο) και του Trio Anima (πιάνο – φλάουτο – βιολοντσέλο).

Website: maria-anastasiou.com